Wie ben ik?

Reeds op jonge leeftijd interesseerde de dierenwereld mij altijd sterk. De ervaring met mijn eigen honden, alsook de ervaring die ik heb opgedaan bij het herplaatsen van hovawarts, hebben me veel bijgebracht over het gedrag bij honden. Bij veel honden met een (klein of groot) gedragsprobleem bleef ik echter vaak zitten met de vraag ‘is er geen medisch probleem dat dit gedrag kan verklaren?’. Daarom was de opleiding tot dierenosteopaat een logische verderzetting van mijn kinesitherapiestudies. In 2011 startte ik de opleiding dierenosteopathie bij I.C.R.E.O., die ik in 2014 met succes voltooide. Zo kreeg ik de kans om van m’n passie mijn beroep te maken.

Leren stopt nooit, ook bij mij niet. Daarom blijf ik mij bijscholen om de honden en paarden in mijn praktijk de best mogelijke zorg te geven. Momenteel volg ik een opleiding tot humaan osteopaat, en leer ik technieken kennen die ik vaak ook kan toepassen op honden en paarden. Zo wordt de ‘toolbox’ waarmee ik dieren behandel groter, en krijgt iedere hond of paard een behandeling afgestemd op zijn/haar noden en hun fysieke toestand.

Gevolgde opleidingen en bijscholingen:

 • Motorische Revalidatie en Kinesitherapie: 4-jarige opleiding UGent, afgestudeerd in 2002
 • ‘Raw Meaty Bones’- lezing door Dr. Tom Lonsdale, 2007
 • ‘Rauwvoer bij honden’ – Carnivoer, 2011
 • ‘ICREO: Dierenosteopaat’ -3-jarige opleiding, afgestudeerd in 2014
 • ‘ICREO: congres dierosteopathie’, 2014
 • ‘Taal van de hond’ – Ine Soenen, 2014
 • ‘Horsemanship en paardengedrag’ – A Ma Zon, 2014
 • ‘Agressie bij honden’- Monique Bladder, 2014
 • ‘Probleemherkenning en aanpak van moeilijke pups’ – Prof. Dr. Tiny De Keuster en Dr. Ir. Joke Monteny, 2014
 • ‘Evaluatie en herkennen van problemen bij honden’ – Ine Soenen, 2015
 • ‘ICREO: congres dierosteopathie’, 2015
 • ‘FICO- Osteopathy Academy: Structurele 1, 2 en 3’, 2015-2018
 • ‘International Conference for Innovative Veterinary Medicine- Companion Animals- Horses’ – Edupet, 2017
 • ‘Soft Tissue Technieken bij honden’, Roald Stevens, juni 2018
 • ‘Dry Needling’, Smart Education, juni 2018
 • ‘Case Studies in Canine Physical Rehabilitation’, Tanya Grantham, 2020